Magnetlerde başta Ağrı Dağı, leylek, kayısı ve al elma gibi Iğdır'ı simgeleyen öğeler işleniyor. Bu magnetler, üniversitenin sosyal medya hesaplarından, etkinliklerde kurulan stantlarda ve anlaşmalı iş yerlerinde satışa sunuluyor. Elde edilen gelir ise bilimsel çalışmalarda kullanılıyor.
Atölye sorumlusu Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünlerin üretim sürecinin emek ve zaman gerektirdiğini belirtti. Ateş, "Fırından çıkan ürünlerimizi seramik boyalarımızla dekorluyoruz. Bütün aşamalardan sonra sırlama oluyor. Sırlamada da yaklaşık olarak 10-11 saat kadar fırın pişirimi gerçekleşiyor, 1000 derecede oluyor bu pişirim. Ağır bir şekilde soğumaya bırakıyoruz. Bütün aşamaların bitmesi yaklaşık olarak 20 günümüzü alıyor ve sırlı, parlak minik bir magnetimiz oluyor," dedi.
Kente Özgü Ürünlerle Turizme Katkı
Dr. Elçin Telli Ateş, üniversitede 5 yıldır seramik üretimi yaptıklarını ve bu yıl Iğdır'a özgü ürünler hazırladıklarını ifade etti. Ateş, "Kayısı, elma, leylek, Ağrı Dağı'nın bulunduğu magnetler ürettik. Iğdır'ın turizm potansiyeline katkı sağlamak istedik, bu nedenle üretimlerimize devam ediyoruz. Seramik magnetlerimizin yanı sıra alçıları da var," diye konuştu.